Winter Sports
Go Back   Winter Sports » CE? Pasiunea sporturilor de Iarna » Ski

Reply
LinkBack Thread Tools Display Modes
Pe unde ati schiat in weekend?
Status: Offline
Status: Junior Member

Miky's Avatar
Reply With Quote

Default Pe unde ati schiat in weekend?
Old 15-12-2008, 08:00 PM   #1 (permalink)

Ma gandeam sa povestim pe unde am fost si cum a fost pe partie . Asa mai aflam si noi pe unde e distractia mai buna :)

La Predeal a fost numai bine weekendul asta desi am vazut pe aici printr-o stire ca deschiderea oficiala a sezonului era planificata pentru 27 decembrie parca, sambata au dat drumul la nocturna pe Clabucet, si ninsoarea proaspata a fost numai buna ... cred ca au decis sa devanseze "deschiderea oficiala" si sa profite de ninsorile din ultimele zile. Prea mare aglomeratie nu pot spune ca a fost ... decat pe sosea ... clasic oricum .... ca si hotelurile cu preturile urcate evident fata de anul trecut ... Nu mai stiu cat a fost anul trecut pretul urcarilor dar am impresia ca e un picut mai sus si asta.

Si sa nu uit ... la patinoarul din centrul Predealului a fost eveniment cu surle si trambite - l-au deschis tot weekendul asta ... dar in fine ... parerea mea e ca la munte te duci pe partie nu numai pentru patinoar ...

Tur de cluburi n-am facut ... ca e mai sigur pentru portofel sa ma intorc acasa decat sa-l golesc rapid pe acolo ... parerea mea again.

Am auzit pe la stiri ca a nins prin toate zonele montane si multi romani si-au petrecut weekendul la munte. Dincolo de ridicolul acestor stiri care se repeta deja weekend de weekend si probabil vor umple spatiul de emisie pana in primavara, voi pe unde ati fost ?

Status: Offline
Status: WinterSports

WinterSports's Avatar
Reply With Quote

Old 29-12-2009, 10:07 PM   #2 (permalink)

Echipa WinterSports a fost azi pe Valea Prahovei. Ne-am incercat norocul in Sinaia, dar din pacate singura partie "practicabila" Drumul de Vara ne-a marcat adanc echipamentele cu cateva pietre de neuitat ... se poate observa ca am pus ghilimile la titlul de "practicabila". Mai pe scurt, daca nu va pasa prea mult de echipamente si aveti taria de nervi sa faceti slalom printre bucati de pamant care rasar in mijlocul pistei, pietris si ghetus, atunci o puteti considera practicabila. Noi nu ne mai intoarcem decat daca ninge sanatos cateva zile si se potoleste si vantul care a golit practic pantele si a strans zapada prin cotloane. Ah, si sa nu uitam, sincer n-am fost prea impresionati de plasele de protectie care rasareau rar pe traseu, cat despre balizare, putem marca clar cateva locuri ratate, de altfel destul de sensibile... cum spuneam si cand am preluat stirea data in mass-media despre "partiile mai sigure din Sinaia" ramane sa ne convingem la fata locului, ceea ce am si facut ....

Dupa o coborare ratata in Sinaia, ne-am mutat la Kalinderu in Busteni, pentru ca macar acolo aveam siguranta ca au fost puse tunurile de zapada si nu pierdem ziua degeaba. Partia ne-a dat ceva bataie de cap cu ghetusul destul de vizibil, mai ales in binecunoscutul "S", dar macar am avut satisfactia ca ne-am dat de cateva ori pana la inchiderea programului telescaunului. Singurele - notabile pentru Kalinderu sunt faptul ca partia e totusi mica, ii lipsesc plase de protectie si o nocturna ar fi binevenita, iar tariful pentru urcare cu telescaunul este enorm ... dar ce sa-i faci, dai banii daca te-ai dus si nici nu prea mai ai altceva de ales (probabil pe asta se si bazeaza Primaria Busteni care administreaza partia).

Din cele relatate de turisti am inteles ca in Predeal, pe la baza, unde da bine la camera, e ok, dar pe Cocosul si Clabucet ghetusul ar concura cu patinoarele daca n-ar fi dublat si de ceva vegetatie ivita prin stratul subtire de zapada. Deci concluzionam, ca e un loc ideal de stricat echipamentul, si n-am fi vrut un deja-vu.

In Poiana Brasov partiile mari nu sunt practicabile, iar Bradul "imbunatatita" cu zapada artificiala e partia pe care se inghesuie in zilele astea toata protipendada ... noi am zis pas, nu de alta dar showul monden mutat la partie nu ne coafeaza, si de altfel Bradul ar trebui sa fie partia incepatorilor ....

In Azuga a fost deschisa doar micuta Cazacu Varianta. La Bran nu sunt practicabile partiile.

Prognoza meteo nu e deloc prea darnica cu zapada pe Valea Prahovei din pacate. Se vede din ce in ce mai clar necesitatea imbunatatirii partiilor cu zapada artificiala daca se doreste atragerea turistilor, altfel cred ca din ce in ce mai multi vom evita sa ne mai aventuram in statiunile cele mai scumpe din Romania si ca tarife dar si ca daune.

Ferice in schimb de zonele mai nordice ale tarii unde partiile se bucura mai des de zapada naturala sau de cei care au prin apropriere partii mai noi in care s-a investit ceva in ultima vreme. S-a schiat bine la Arieseni, Ranca, Baile Homorod si Baile Harghita.

Reply

Tags
partii, schi

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules